Openen
Foto F. ten Kate
Modellbau West Rheinberg, 19-21 november '04.

Donderdag símorgens alles ingeladen en op weg gegaan naar Rheinberg. In Rheinberg aangekomen te zijn werd de auto en aanhanger gelost en konden we beginnen met het opbouwen van de treinbaan, het sporenplan was al bekend. Gideon was in de weer met de stationsporen en de andere leden van de
Spoor II Club legde de overige sporen neer, daarna werden de gebouwen neergezet. Vervolgens werd de baan bestrooid met allerlei verschillende strooi-materialen waarna autoís en figuren werden geplaatst. Tegen de klok van zeven gingen we met zín allen naar het adres waar we zouden gaan slapen.

Nadat we op onze kamers waren geweest gingen we in het dorp wat eten. Dit beviel ons zo goed dat we er het hele weekend terug kwamen.

De eerste beursdag. Het was niet zo heel erg druk dus was er voldoende tijd om zelf rond te kijken wat er zoal was te zien en te koop, er waren ook enkele bekenden op de beurs. Deze dag was het nog erg koud in de hal, en de modelbouwers / spoorwegliefhebbers waren vandaag de bezoekers die gerichte vragen stelden over allerlei zaken betreft de spoorbaan en lokís etc. Fred zín PCC-car werd voorzien van de nodige verlichting en reed vele rondjes over de spoorbaan. Na zessen gingen we terug naar het slaapadres, om daarna naar het restaurant te gaan. Waarna we bij terugkomst allemaal naar onze kamers gingen voor de nachtrust.

Zaterdag. Nu was het lekker warm bij binnenkomst van de hallen, gelijk naar de spoorbaan en met zín alle eerst een bakkie koffie, daarna de treinen op de baan zetten en rijden maar. De draaischijf enkele keren rond laten gaan met een lok erop.

De laatste beursdag nog even kijken op de beurs voor enkele bruikbare spullen voor de hobby, símiddags even een warme maaltijd nuttigen i.v.m. het opbreken van de spoorbaan na sluiting van de beurs rond de klok van zessen. Maar zover was het nog niet nu waren het de families die kwamen kijken naar al het moois aan de model tentoongestelde spullen zoals; autoís, vliegtuigen, treinen en boten en demonstraties van gereedschap.

Openen
Foto M. Hendriks
Openen
Foto O. de Jager
Openen
Foto D. Jonker
Openen
Foto H. Sandifort
Openen
Foto G. Biesot
Openen
Ook aan de nodige aandacht voor de afwerking is gedacht.
Openen
Vernieuwd deel van de modulebaan van LGB freunde Niederrhein.