Openen
Foto F. ten Kate
Modellwelt & hobby Bad Salzuflen, 23-24 januari '05.

Op donderdagmiddag kwam Kees met zijn aanhangwagen bij mij langs om mijn modulebaan (RhB-baan) in te laden met alle bijbehorende spullen; zoals het station, bomen, auto's e.d.. Later in de middag kwam Peter met de andere aanhangwagen waar de HTM-baan en de overige spullen in gingen, dit werd
's-avonds gedaan.

Openen
Openen
Foto P. van der Deijl
Vrijdags 's-morgens om vijf uur de auto in en richting Gouda waar vader en zoon Biesot inmiddels stonden te wachten op een parkeerplaats. Na elkaar allemaal even gesproken te hebben reden we in colonne richting Duitsland. Even over de grens nuttigden we een bakkie koffie en hierna reden we richting Bad Salzuflen. Op een gegeven moment werd de eerste auto door de politie van de weg afgehaald "controle" van de gordels en papieren, alles was in orde dus ze konden snel weer door. Maar door dit akkefietje was de colonne wel uiteen gevallen. Na een tijdje waren twee van de drie auto’s weer bij elkaar. Rond halfelf kwamen we aan op het beursterrein. We melden ons bij de organisator waarna het uitladen en opzetten van de spoorbanen begon. We hebben aan elk uiteinde enkele decimeters gepikt zodat het hele sporenplan toch nog net iets groter kon. Na het plaatsen van de spoortafels werd het tijd om de rails aan te sluiten en de bomen poppetjes en auto’s neer te gaan zetten. We reden voor het eerst digitaal op de HTM en RhB banen. Peter had nog een klein ovaal neergelegd tussen de verbindingsboog. Nadat we bij het bekende steakhouse hadden gegeten gingen we richting Bielefeld om de kamers te bemachtigen.

Zaterdag.
We waren vroeg op de beurs om nog wat kleine dingen te doen aan de spoorbaan. Ook lopen er al handelaren rond die hun handel naar binnen brengen. Bij ons werd er flink proefgereden om storingen op te lossen. De beurs werd vooral bezocht door opa’s met kleinkinderen en in modelbouw geďnteresseerde mensen, deze stellen altijd leuke vragen en informeren van waar u vandaan komt. Tevens werden er weer een hoop dingen gekocht door verschillende mensen.

Zondag
De tweede en laatste beursdag, we waren er iets later dan de zaterdag maar er werd al snel koffie gezet en de treinen reden ook al weer snel hun rondes. De twee laptops neergezet om dia-shows met de foto’s van gisteren te tonen. Er werden deze dag ook nog foto’s gemaakt en deze werden dan gelijk weer op de laptop gezet en waren dan daarna te zien. Rond een uur of vijf werden de eerste treinen al van het spoor gehaald en ingepakt, maar er bleven wel treinen rijden voor het publiek. Na zessen werden de laatste treinen van de baan gehaald en kon het opruimen beginnen. We waren rond de klok van half tien klaar en gingen opweg naar het hotel. Waar we de auto’s met de aanhangwagens parkeerden en iets gingen eten in een snackbar. En dan!!!

De volgende morgen met z’n allen naar huis, onderweg nog even wat eten en bij thuiskomst alles uitladen en in de kelder zetten wat betreft de modulen banen (van de HTM en RhB) met de spullen die daarbij horen. Maar we kunnen zeker op een leuk en vermoeiend weekend terugkijken.

Openen
Foto H. Sandifort
Openen
Foto H. Sandifort
Openen
Foto K. van den Berg
Openen
Foto K. van den Berg
Openen
Foto M. Hendriks
Openen
Foto O. de Jager
Openen
Foto G. Biesot