Openen
Foto G. Biesot
20 jarig bestaan van LGB-club Rhein-Sieg en het feest eromheen, 5-7 mei '05.

Woensdagmorgen om kwart voor vijf was Kees bij mij om de spullen die ik meeneem naar Much in te laden in de aanhangwagen, om daarna koers te zetten naar het ontmoetingspunt met Jaap en Gideon Biesot waarna we in colonne richting Much reden. Na een koffiepauze voor de Duitse grens ging het daarna zonder stoppen richting het schoolgebouw waar het jubileumfeest zou worden gehouden. We werden erg vriendelijk geholpen met het uitladen van de spullen en met het opzetten van de tafels. Na het railplan te hebben uitgelegd werden de huizen en andere aankleding neergelegd/gezet. De vele bomen, struiken, auto’s en figuren gaven een leuke indruk. Rond de klok van zeven uur gingen we met z’n vieren naar het hotel waar we, na het inschrijven, alle vier een eenpersoonskamer kregen met ligbad. Daarna gingen we naar het dorp toe om nog iets te eten. Terug in het hotel gingen we gelijk naar de kamers toe om heerlijk te badderen.

Donderdag, na het heerlijke ontbijt hebben we ons uitgeschreven bij het hotel omdat we vanaf vanavond in een ander hotel overnachten. Ook weer in vier eenpersoonskamers. Na enkele bekende mensen begroet te hebben zijn we naar de spoorbaan gegaan die in de gymzaal stond, hier ook weer enkele bekenden begroet die we kennen van beurzen in Duitsland en Nederland. Nu was er veel te zien aan spoorbanen en verkoop!!! Je kwam ogen te kort om alles in ččn dag te zien. “gelukkig hadden wij er drie om alles goed te bekijken”. De mensen die hier kwamen kijken waren erg onder de indruk van de baan, de aankleding en de treinsamenstellingen. Er was ook veel aandacht voor de NS 1114, de HTM trams, de eigenbouw lok’s en de klompentrein. Hier werden vragen over gesteld van waar ze vandaan komen en waarvan ze zijn gemaakt. Na zes uur gingen we naar het hotel toe om ons in te schrijven en daarna ons even op te frissen, om daarna naar een restaurant te gaan om iets te eten en een stuk te lopen door de hoofdstraat van Much, na het nuttigen van een ijsje gingen we terug naar het hotel voor een welverdiende nachtrust.

Vrijdag, vanmorgen weer lekker ontbeten met z’n vieren en rond de klok van acht uur gingen we naar de sporthal toe om de modelbaan te bemannen. Vandaag kregen we bezoek van de leerlingen die op de school zitten waar de sporthal een deel van is, en de jonge leerlingen van de school hadden een vragenlijst en moesten allerlei dingen zoeken op de spoorbanen van Rhein Sieg. Verder was het vandaag erg rustig, zo stil zelfs dat we bijna in slaap vielen van het niks doen. Maar we hebben wel weer enkele foto’s gemaakt van de spoorbanen. Om zes uur gingen we weer richting hotel om daarna naar het dorp te gaan om iets te eten daarna zijn we nog een ijsje wezen eten en in het hotel hebben we nog wat gedronken in de hal, waarna we naar de kamers gingen voor de wel verdiende nachtrust.

Zaterdag, alweer begonnen met een uitgebreid ontbijt, rond de klok van half acht waren we benenden zodat we in alle rust konden genieten van het ontbijt. Daarna de spullen van de kamers halen en in de auto’s richting sporthal voor de presentatie van deze dag. Rhein-Sieg had vanmorgen een veiling van allerlei LGB jaarwagens en loc’s met het clublogo daarop. Er kwamen ook nog enkele leden van de spoor II club kijken en twee echtgenotes waarvan 1 een overheerlijke verrassing had meegenomen voor bij de koffie. Aan het eind van de middag hebben we alles opgeruimd en zijn we naar de feestzaal gegaan om samen met de leden van Rhein/ Sieg een feestavond mee te vieren en na een goede nachtrust en ontbijt gingen we richting Nederland en was ons weekend in Duitsland weer voorbij.

Openen
Foto J. Biesot
Openen
Foto K. van den Berg
Openen
Foto M. Hendriks
Openen
Foto G. Biesot
Openen
Foto G. Biesot
Openen