Openen
Foto G. Biesot
Deelname aan Eurospoor in de Jaarbeurs Utrecht, 21-23 oktober '05,
door Marco Hendriks.

Nadat we in de donderdag 's ochtends wegreden uit het hoogveen met twee autoís met aanhangerwagen waren we tegen negenen in Utrecht bij de jaarbeurs. We reden alle autoís naar binnen waar de Spoor II club stand zou komen te staan. Na enig geschuif met de modulenbakken kon na enige wikken en wegen de eerste baan worden opgezet. Dit was de HTM trambaan, daarna werd de verbinding van Hans geplaatst, en als laatste de RhB baan. Toen de modulebanen stonden kon de rest van de baan geplaatst worden met lege moduletafels waarop de rails en de senery werd neergelegd. Ook was er een tafel gemaakt van 1.20 X 1.20 meter met een gat voor de aangepaste LGB draaischijf. Hieraan werden vele sporen aangesloten. Nadat alles opgebouwd was en dat er was proef gereden, gingen we met zín allen naar huis.

Vrijdagmorgen gingen we met zín vijven in een auto richting utrecht voor de eerste beursdag, hier en daar nog wat neerzetten en snel een paar fotoís maken met alle krokodillen op een rij en later rond de draaischijf. Er kwamen al bezoekers binnen en er werden leuke opmerkingen gemaakt, over al die krokodillen op de baan. We hadden namelijk met zín allen afgesproken om met materiaal tot de zestiger jaren te rijden. De baan op de grond was ook een pronkstuk met vele treinen en senery.

Zaterdag, we namen met zín allen eerst een bak koffie en daarna starten we de spoorbaan op. De digitale baan gaf 's middags een storing maar na een extra railaansluiting was dit zo verholpen. Zodat we zonder problemen verder konden rijden. In de middag hebben we nog wat lekkers gekocht voor bij de koffie/thee en op de beurs waren er ook vele mooie dingen om te zien en om te kopen.

Op zondag was het erg druk, nu waren er hele families naar de beurs gekomen om een leuk uitje te hebben. Na vijf uur ging de stekker eruit en begonnen we met opruimen en gingen daarna met zín allen naar huis.

Dit jaar deden mee aan Eurospoor:
Pedro Akkermans, Kees van den Berg, Gideon, Jaap en Wil Biesot, Lammert Boerman, Jan Gerrits, Marco Hendriks, Otto de Jager, Fred ten Kate, Geert de Kinkelder, Hans Sandifort, Renald Tinneveld, Ben Willemse.

Openen
Foto G. Biesot
Openen
Foto G. Biesot
Openen
Foto G. Biesot
Openen
Foto G. Biesot
Openen
Foto G. Biesot