Ook de scheepvaart-afdeling bevat indrukwekkende exponaten en modellen, en op elk gebied van communicatie (ruim opgevat) valt er voor de liefhebber veel te genotteren.
Zaterdag 5 juni was er in de Altstadt van Chur een vlooienmarkt af te slenteren, en op het Hauptbahnhof zagen we de Pullman-rijtuigen dit keer in gezelschap van de A 1161. Voor een deel met de blauwe Arosa-Express ging het nu via een tussenstop in Langwies, waar Renald bleef voor het maken van opnamen van de treinen op het viaduct, wel even op en neer naar Arosa. Terug in Chur werd de auto te voorschijn gehaald uit de op enige afstand van het hotel beschikbare parkeergarage voor een tochtje via Reichenau naar een mooi plekje aan de zuidkant van de Rheinschlucht (kloof), waar men vanuit de hoogte diep beneden spoorlijn en treinen naar en van Ilanz Disentis kan gadeslaan, zoals vorig jaar ontdekt tijdens een autotrip met Otto, Fred en Marco. Nu zagen we na enig wachten de passage van de Glacier-Express met het dubbele restauratie-rijtuig. Een poging om via een
  alternatieve route weer ergens aan de spoorlijn naar Thusis te geraken bracht ons langs een schitterend parcours (met soms wel erbarmelijke / in herstelling of verbetering verkerende, maar allengs smaller wordende weggedeelten) uiteindelijk wel in enige benauwenis, omdat de gedachte doortocht niet gevonden werd en de benzine-meter ondertussen toch wel bedenkelijk bleek te dalen, en in de Zwitserse binnenlanden zijn de benzine-pompen nu eenmaal schaars gezaaid. Dus maar gekeerd en dezelfde route weer terug, gelukkig nog net zonder te hoeven duwen! Na de aan Geert uit het verleden welbekende Mac-Donald in Chur-West werd het tijd voor een afscheidsbezoekje aan Chur Hbf., waar je zonder verveling gemakkelijk een uurtje of meer kunt doorbrengen met het gadeslaan van allerlei treinbewegingen (ook vanaf het postbus-plateau heel mooi te overzien), en om in te gaan pakken, want de tijd kwam er aan om te verkassen naar ons meer westelijk in Zwitserland besproken bivak.


4 SPOOR II NIEUWS nr. 16 5/2004 <<<