luchtbrug bereikbaar. Om de puinhoop heen zijn nadien een nieuwe weg en spoorbaan gelegd! Bij de BVZ is overigens ook een wat merkwaardig type diesel-rangeerloc in gebruik : het (achterstand-) machinistenhuis oogde met een extra kap-opbouw op het dak nogal uit de krachten gegroeid en disproportioneel. Deze “muts” en de rode kleur van het geheel brachten de schrijver dezes tot de kwalificatie “de kardinaal” voor het ding (serie Gm 3/3 71 – 72).


Lok Gm 3/3 71 op 8 juli 2003, foto G. Biesot


Lok Gm 3/3 71 op 19 juli 2004, foto G. Biesot

Hoogtepunt van de dag was de tocht (verder) omhoog met de Gornergrat-Bahn. Behalve op de Matterhorn heb je dan uitzicht op nog een tiental bergtoppen en een gletscher. Vanaf het bergstationnetje leidt een pad naar de onvermijdelijke vreetschuur wat hogerop; wie vandaar nog wat hoger naar een panorama-plateau wil doet dat op eigen risico, de vele voeten in de almaar meer geplette sneeuw

  maken die route tot een ijzige roetsj-baan. Evenals Renald heeft uw verslaggever (zich zijdelings verplaatsend) die tocht op en neer gelukkig zonder brokken weten te volbrengen, bejaarde vrouwtjes lieten zich overigens ook niet kisten! Tussen vreetschuur en stationnetje vindt men een kerkje waar de emoties die je op zo’n dak der aarde wel kunnen bevangen even kunnen worden gekoesterd en verwerkt.

Let wel even op: een ritje met de Gornergrat-Bahn is een prijzige aangelegenheid, maar met je Swiss-Pass krijg je korting, ook als je niet van jaargang 1939 of ouder (anno 2004) bent. Door Geert’s verkeerde interpretatie en combinatie van beide voorwaarden voor korting hebben wij dat profijt gemist, laat het niet alleen voor ons een les zijn en wapper dus altijd met die kaart als het maar naar een gram kortings-mogelijkheid riekt!

Terug vanuit Zermatt reden we even door tot Visp en Geert nog even door naar Brig op en neer. Op het zijspoor bij het nieuwe grote depot west van Brig (Glisergrund) stonden twee BVZ-krokodillen (de 12 en de 15), historische rijtuigen en pendelstellen type 2030 en 2040 (enkelgeleed, 6- en 8-assig).

Station Visp waar de BVZ nog met een tamelijk korte S-bocht afbuigt vanaf parallel naast de SBB-baan en haar eigen straat-station heeft op het plein voor het SBB-stationsgebouw, gaat ingrijpend worden omgebouwd. Alweer moet de charme wijken voor toeristisch comfort en efficiency!

Dinsdag 8 juni ging het met de BVZ naar Brig en met overstappen op het SBB-normaalspoor via Kandersteg naar Spiez. De klim vanaf Brig langs de bergwand omhoog biedt een fraai panorama over het Rhone-dal en ook daarvandaan noordwaarts weggedraaid is het uitzicht op de bergtoppen bij redelijk tot mooi weer fascinerend. Het autoverkeer moet voor de doorsteek van speciale autotreinen gebruik maken, dat zouden wij later zelf ook nog beleven.


2 SPOOR II NIEUWS nr. 19 2/2005 <<< >>>